Finn filene dine raskt

Finn filene dine raskt

TEST: Har du mistet oversikten? Her er fem gratis søkeprogrammer som redder deg fra det digitale kaos.

Å leve i en digital tidsalder har helt klart sine fordeler. Elektriske apparater som MP3-spillere, mobiltelefoner og digitalkameraer har uten tvil forenklet måten vi kommuniserer på og forholder oss til musikk, video og bilder. Men samtidig skaper vår digitale livsstil også en del problemer.

Vi lagrer mer informasjon enn før og hvis man ikke organiserer sine data med jerndisiplin, kan det rast oppstå kaostilstander.

Hvor er bildene?

Det er ikke alltid lett å vite hvor man egentlig la jobbdokumentene eller de siste bildene fra digitalkameraet. Mange bruker flere minutter eller kanskje opptil flere timer for å finne igjen det man trenger. Det medfølgende søkeprogrammet i Windows er også svært dårlig. For det første er det tregt og upresist. Det mangler også mye funksjonalitet og gir brukeren svært lite kontroll.

Gratisprogrammene redder deg

Heldigvis finnes det noen smarte søkeverktøy kan løse problemet.PC World har testet fem gode programmer som er skreddersydd for å utføre lynraske søk lokalt på pcen din. Felles for dem alle er at de kan lastes ned helt gratis fra Internett for å hjelpe deg ut av krisen.

        

I testen er det lagt stor vekt på hvor enkelt disse søkeverktøyene er i bruk, om det finner alle slags filer og ikke minst hvor stor kontroll man har over programmene, for eksempel at det er mulig å bestemme hva du synes er mest viktig og hvordan resultatene skal vises.

 

Best i test

Programmene vi har testet er Blinkx, Copernic Desktop Search, Google Desktop Search, MSN Desktop Search og Yahoo Desktop Search.

 

Sammenligningen viser at kvaliteten på programmene varierer veldig og at de er gjerne gode på ulike områder.

 

Aller best ut havner MSN Desktop Search. Dette programmet er meget anvendelig og oversiktlig. Her kan man enkelt finne frem til de gjemte filene, uansett hvor man skulle befinne seg i Windows.

 

Men fritt for feil er programmet ikke. Det mangler blant annet mulighet for å lagre søkehistorie og filtrering av søkene kunne vært enda bedre. Dersom Microsoft kan få dette på plass har de et meget godt produkt på hånden som kan bli vanskelig å slå.

        

        

Les hele testen hos PC World