ØKNING: Finn.no spår at neste år vil antallet ledige stillinger øke til 2012-nivå. (Foto: Finn.no pressefoto)

ØKNING: Finn.no spår at neste år vil antallet ledige stillinger øke til 2012-nivå. (Foto: Finn.no pressefoto)

Større etterspørsel etter teknologer

Finn.nos jobbindeks viser at antallet ledige stillinger neste år vil øke til 2012-nivå. Det er i Nord-Norge økningen blir størst.

Ifølge en pressemelding fra Finn.no, så annonseres over 80 prosent av alle ledige stillinger i Norge over selskapets tjenester. Dette gir en basis for trendanalyser, historikk og sesongvariasjoner gjør det mulig å utarbeide prognoser for framtiden. Det er dette som er Finn jobbindeks.

– Historisk sett har vår hovedprognose stemt godt med reell utvikling de siste årene, sier jobbanalytiker og produktdirektør for Finn jobb, Fredrik Schjold i pressemeldingen.

Over 6 prosent økning

For 2018 spår selskapet at antallet ledige stillinger vil øke med omlag 15.000. Innen året i år er omme regner Finn med at det vil ha vært utlyst 235.000 ledige stillinger, noe som altså forventes å øke til 250.000 til neste år. Det vil i tilfelle være det høyeste antallet utlysninger siden 2012, melder selskapet.

Dette er de brede trekkene i utviklingen framover, og det er naturligvis vanskelig å komme med presise spådommer på detaljnivå. Ikke desto mindre drister Schjold seg frampå med etpar sannsynlige utviklingstrekk:

* Etterspørselen etter teknologer og spesialister kommer til å øke i tiden framover.

* Mens landet som helhet kan vente en vekst av ledige stillinger på nærmere syv prosent, kan jobbsøkere i Nord-Norge vente seg det dobbelte av dette i landsdelen.