Finsk fakturamygg forsker i Trondheim

Finsk fakturamygg forsker i Trondheim

Den finske fakturaleverandøren Basware vokser med 67 prosent. Norgessjefen Odd Roar Trapnes er fornøyd med 44 prosent i Norge.

Den finske leverandøren av elektroniske innkjøps- og faktura-håndteringssystemer, Basware, hadde i løpet av årets første kvartal en totalomsetning på 113 millioner. Dette er en økning på 67 prosent sammenlignet med første kvartal ifjor, skriver selskapet i en pressemelding.

 

Driftsresultatet var på omlag 11 millioner kroner som er en økning på 151 prosent sammenlignet med fjorårets første kvartal. I Norge er omsetningen rundt 14 millioner kroner, mens resultatet kom på 2,9 millioner i de første tre månedene.

 

Basware, som er notert på Helsinki Stock Exchange, hadde ifjor en totalomsetning på 342 millioner kroner. Foruten hovedkontor i Finland har Basware åtte datterselskaper i USA og Europa.

 

- På det norske markedet har vi hittil i år hatt en meget god utvikling der vi i løpet av årets første kvartal har opplevd en omsetningsøkning på 44 prosent sammenlignet med tilsvarende kvartal ifjor, sier administrerende direktør Odd Roar Trapnes i Baseware Norge.

 

Trøndersk forskning

 

Hovedproduktene til selskapet er løsninger innenfor elektronisk håndtering av faktura og innkjøp. Basware retter seg først og fremst på de store kundene.

 

- Selv om vi ikke har noen spesielt segmentering retter vi oss primært på de 500 største virksomhetene i Norge, sier Trapnes til Computerworld.no.

 

Ut fra årets første kvartal regner Trapnes på 60 millioner i omsetning for 2006.

 

- Vi jobber fokusert med å få nye kunder, men ønsker også å utvide våre produktene hos eksisterende kunder. Mange fakturakunder vil også være aktuelle for den oppdaterte Basware Purchase Management 3.3 som er en ny elektronisk innkjøpsløsning som reduserer operasjonelle innkjøpskostnader, sier Trapnes.

 

Basware har 42 ansatte i Norge. I tillegg til hovedkontoret i Oslo har selskapet en forskningsavdeling på ni stykker i Trondheim.

 

- Hovedforskningen er nok i Finland, men våre ansatte i Trondheim har unik kompetanse og er lagt direkte under forskningsavdelingen i Helsingfors. Teknologien er baser på .Net-arkitektur, sier Trapnes.