Finske investorer ser etter norske it-juveler

Finske Eqvitec Partners vil investere i norsk teknologi sammen med IT Fornebu.

Ventureselskapet Eqvitec Partners Oy har inngått en avtale med IT Fornebu Inkubator AS. Partene ønsker å gå inn i lovende, norske teknologibedrifter i en tidlig fase for å løfte dem ut i et internasjonalt marked. Eqvitec administrer i dag fond på til sammen 300 millioner Euro - rundt 2,4 milliarder kroner.

Partene er enige om at de også skal samarbeide med andre norske ventureselskap. Avtalen er ikke eksklusiv for noen av partene. Det er tvert i mot en felles forståelse av at å bygge sterke team er det beste for å lykkes. Eqvitek vil i samarbeidet ha en spesiell rolle for å bistå med å bygge opp operasjoner i Sverige og Finland, ifølge en pressemelding.

Er entusiastiske

- For IT Fornebu betyr avtalen en ny kanal for å reise kapital til videreutvikling våre engasjementer, samt at vi får en ny profesjonell strategisk partner som kan styrke muligheten for at inkubatorselskapene kan lykkes internasjonalt, sier administrerende direktør Per Christian Jacobsen i IT Fornebu.

- IT Fornebu Inkubators innovative miljø skaper flere interessante muligheter for en aktiv ventureinvestor. Eqvitec har tidligere gjort vellykkede investeringer i Norge. Nå ser vi etter nye investeringsmuligheter. Vi er entusiastiske med tanke på hva samarbeidet med IT Fornebu kan gi oss, sier Jukka Mäkinen, Managing Partner i Eqvitec.

Eqvitek opererer i hele Norden. Investeringene er i dag fordelt på om lag 50 teknologibedrifter.