GJENNOMREGULERT: Direktøren for næringspolitikk i Ikt-Norge, Liv Freihow, er den som er ansvarlig i bransjeorganisasjonen for arbeidet med bank- og finansteknologi. Hun peker på at dette er et svært regulert område som kan være vanskelig for nye sel

GJENNOMREGULERT: Direktøren for næringspolitikk i Ikt-Norge, Liv Freihow, er den som er ansvarlig i bransjeorganisasjonen for arbeidet med bank- og finansteknologi. Hun peker på at dette er et svært regulert område som kan være vanskelig for nye selskaper å orientere seg i. (Foto: Pressefoto Ikt-Norge)

Tilbyr oppstartsguide for fintechs

It-selskaper som ønsker å operere innen finansverdenen, såkalte «fintechs», må følge de samme reglene som de store bankene. Nå har en gratis guide for fintech-oppstarter kommet.

Det «neste store» innen programvare har lenge vært spådd å være fintech, altså teknologiselskaper som går inn på områder som tradisjonelt kun har vært bank- og finansselskapenes domene. Med EU-reguleringen PSD2 vil markedet for bank- og finanstjenester åpnes opp, slik at konkurransen er ventet å bli langt høyere i denne bransjen.

Men samtidig er bank og finans ett av de mest regulerte områdene et it-selskap kan bevege seg inn i.

Komplisert lovverk

Det er likevel ikke slik at det bare er å implementere en god ide som er langt enklere, bedre, kjappere eller rett og slett helt annerledes enn bankens tilbud, og gå på markedet med den. Bank og finans er underlagt en rekke regler, og det må også fintech-ene forholde seg til.

Derfor har bransjeorganisasjonen Ikt-Norge i samarbeid med advokatfirmaet Selmer lansert en gratis fintech-guide for gründere. Ambisjonen er at den skal «hjelpe gründerne til å forstå regelverket, og ikke minst unngå at de bryter loven på grunn av komplisert lovverk, da de må gjennom en jungel av regler og krav for å levere finansielle tjenester. En av utfordringene er blant annet at alle som skal inn i denne bransjen må forholde seg til samme regelverk som de store, ressurssterke bankene. Ved hjelp av Fintech-guiden kan start-ups ta i bruk uvurdelige verktøy tidlig, og allerede i oppstartsfasen unngå fallgruver», kan vi lese på Ikt-Norges nyhetsside der guiden har blitt lansert.

På den nye nettsiden fintechguiden.no kan alle lese seg opp på reglene som gjelder for dem. Siden er pedagogisk satt opp, og er organisert slik at du enkelt finner reglene som gjelder for den aktiviteten du planlegger å gjøre.

Sjekk siden selv her!

 

Les om:

Fintech