MOBILBETALING: Avtalen mellom PayEx og Vipps innebærer at et brukersted kan tilby sine sluttkunder å betale med Vipps, gjennom ett felles grensnitt som PayEx tilbyr til brukerstedet. (Skjermdump: Vipps.no)

Vipps med total dominans

Som en følge av at Nordea skal satse på Vipps, legger Danske Bank ned MobilePay i Norge.

Danske Bank som lenge har vært et alternativ til Vipps i Norge med MobilePay, legger nå ned tjenesten her på bruket. Dette kommer som en følge av at Nordea har valgt å droppe systemet til fordel for Vipps.

I følge Danske Bank blir det nå full fokus på å sikre en så smertefri overgang som mulig for tjenestens eksisterende kunder. Dette er et arbeid som kommer til å kreve en del, men det viktigste for oss er at kunden blir fornøyd med prosessen, uttaler kommunikasjonsdirektør Stian Arnesen til E24.

Med nedleggelsen av MobilePay er DNB og tjenesten Vipps den totalt dominerende løsningen i Norge og så godt som uten konkurranse med denne typen tjeneste. Med nedleggelsen av MobilePay reiser spørsmålet om Danske Bank også kommer til å bli en del av Vipps. DNB på sin side bekrefter at Danske Bank vil være velkommen i Vipps sfæren på lik linje med alle andre som ønsker å benytte Vipps.

Mens stadig flere aktører med slike løsninger melder seg i Europa, ApplePay som et eksempel, må det være godt nytt for DNB at Vipps nå styrker stillingen som det ledende systemet i Norge. Dette gir Vipps et unektelig fortrinn når konkurransen i fremtiden vil hardne til. 

Les om:

Fintech