Fire år bak lås og slå for å svindle Microsoft

Fire ansatte drev pengevasking for mange millioner dollar gjennom Microsofts eget ordresystem.

Finn W. Contini (37), fra Microsofts hjemby Redmond, ble fredag dømt til fire års fengsel for å ha organisert ulovlig omsetning av programvare. Contini erkjente seg i januar skyldig i epostsvindel og hvitvasking av penger.

Contini tilsto å ha bestilt 2.700 programvare-enheter til en verdi av rundt 7 millioner dollar, gjennom Microsofts interne ordresystem. Programvaren ble derpå videresolgt med en fortjeneste på 2,3 millioner dollar.

Contini er den fjerde personen som blir dømt i denne saken. Han får den strengeste straffen, fordi han er utpekt som den som overtalte kollegene til å bli med. Tidligere i år ble Robert Hodeshell (40) dømt til to år og tre måneders fengsel, mens Alyson Clark (38) og Normany Park (34) fikk fem måneder.

Lurte sine sjefer

De fire kollegene brukte et internettbasert system som tillot Microsoft-ansatte å bestille progamvare for forretningsformål uten personlige kostnader. De manipulerte systemet slik at det ikke ble sendt epostmeldinger om deres bestillinger til deres overordnede.

Ifølge Microsoft ble systemet endret av sikkerhetshensyn i 2002. Contini har gått med på å tilbakeføre verdier for tilsammen 1,9 millioner dollar. I tillegg til dommen på fire års fengsel må Contini også ut med en erstatning på 7,1 millioner dollar, skriver Computer Reseller News.

Det ble dermed en kostbar Microsoft-karriere for Finn W. Contini, som var ansatt fra september 1999 til februar 2002 og neppe får ny jobb hos programvaregiganten.