Fire i Eterra siktet etter piratkopi-razzia

Politiet har beslaglagt servere med 1000 film- og musikkfiler hos Merkantildata-selskapet Eterra.

I en politirazzia for noen uker siden ble selskapets servere uanmeldt tatt med. Politiet mener opp til 70 av Etarras ansatte har vært bort i nedlasting og distribusjon av åndsverkrettsbelagte video- og musikkfiler med bruk av selskapets servere.

I en norsk dom fra januar år ble det slått fast at det ikke er ulovlig å laste ned opphavsrettbeskyttet materiale til privat bruk. Distribusjon er imidlertid strengt forbudt.

Fire ansatte i Eterra er nå siktet for brudd på åndsverkloven. Distribusjonen skal ha skjedd både internt og eksternt. De internasjonale plateselskapene varsler søksmål, skriver Dagens Næringsliv.

Påtaleansvarlig, politiinspektør Rasmus Woxholt i Oslo politidistrikt, understreker at bedriften Eterra ikke er mistenkt for å ha gjort noe straffbart, kun de ansatte. Avhørene i saken er ikke avsluttet.

Administrerende direktør Sverre Bjerkeli i Eterra sier at selskapet har gjort det de kunne for å samarbeide med politiet etter razziaen for noen uker siden. Oppsigelser har også vært vurdert, men alle de involverte får beholde jobben.

-- Seks ansatte har fått en skriftlig advarsel og fire ansatte har vært suspendert i en periode, opplyser Bjerkeli til Dagens Næringsliv.

Konsernsjef og styreleder i Eterra, Arne A. Jensen vil ikke kommentere saken overfor DN.