Fire gigabyte på videokameraet

Fire gigabyte på videokameraet

Et nytt videokamera fra Toshiba har mini-harddisk med god plass.

Kameraet vises for første gang på messen Ceatec Japan 2005 som pågår nå.

GigaShot V10 har en 0,85 tommer liten harddisk med fire gigabyte lagringsplass, melder IDG News Service. Det tilsvarer videoopptak i fra 1 time og 25 minutter til 4 timer og 15 minutter, avhengig av bildekvaliteten.

Kameraet har et 5X optisk zoom-objektiv og 5 megapikslers CCD (charge coupled device) bildesensor. Dette gir ikke mer enn bilder i standarddefinisjon videomodus, men høykvalitetsbilder når kameraet er i stillbildemodus. Avhengig av kvaliteten, kan kameraet lagre mellom 2.000 og 30.000 bilder.

En knapp rett under objektivet er til å ta stillbilder, mens en knapp på baksiden stoper og starter videoopptak. En 2-tommers lcd-skjerm som foldes ut på venstre side viser hva som er i bildet og gir tilgang til avspilling og andre kamerafunksjoner.

Mer plass

Om ikke fire gigabyte skulle være nok, kan kameraets kapasitet utvides med SD-minnekort (Secure Digital). Toshiba GigaShot V10 kommer i japanske butikkhyller 21. oktober og vil da koste 59.800 japanske yen, eller rundt 3.500 kroner.

Toshibas nye kamera er ikke det første i sitt slag. Blant annet har JVC tidligere kommer med et slikt kamera. Og gitt den stadig fallende prisen på harddisk-teknologi, er det all grunn til å tro at harddisk-kameraer blir ganske vanlig i årene framover.