Firefox stopper opp

Greier ikke å hente inn Microsoft.

I fjor opplevde Mozillas nettleser Firefox en fantastisk vekst. Men i det siste har veksten stoppet opp. Det er fremdeles 85 prosent som bruker Microsofts Internet Explorer.

 

Det hjalp lite med mer enn 20 millioner nedlastinger av den nye versjonen til webbleseren Firefox 1.5. Den har ikke økt antallet brukere av Firefox. Helt enkelt har Firefox ikke fått nye brukere de siste tre månedene.

 

Det viser statistikk fra det amerikanske analyseselskapet Onestat.

 

I januar har Firefox 11,23 prosent av det globale markedet for weblesere. Microsofts Internet Explorer har fremdeles en markedsandel på hele 85,82 prosent. På tredje plassen er Apples Safari med 1,88 prosent, følgt av Opera med 0,77 prosent.

 

Europa nøler

 

I fjor viste Firefox stor fremgang og tok markedsandeler fra Microsoft for hver måned. Særlig dårlig omtale av Explorers sikkerhet fra ulike sikkerhetseksperter hjalp Firefox enda raskere opp på listen. Microsofts markedsandel falt fra over 90 prosent til 85 prosent.

 

Men Firefox-magien ser ut til å være borte. Microsoft har holdt seg stabil de siste tre månedene. Særlig i Europa henger Firefox-bruken etter. I USA og Kanada har IE-bruken falt ned til 80 og 75 prosent.

 

Heller ikke norske Opera eller Apples Safari greier å spise vesentlige markedsandeler av Microsoft.

 

 Weblesernes topp 5.

1. Internet Explorer 85,82

2. Firefox 11,23

3. Apple Safari 1,88

4. Opera 0,77

5. Netscape 0,16

 

Kilde: Onestat.com