Firefox taper terreng til Explorer

Firefox taper terreng til Explorer

Internet Explorer tar for første gang markedsandeler fra Firefox.

Det kan se ut som om trenden er brutt. Internet Explorer har begynt opphentingen for første gang siden Firefox 1.0 ble lansert i november i fjor, ifølge NetApplications.com, et selskap som utvikler nettovervåkingsapplikasjoner. De har gått gjennom tallene fra 40.000 nettsider de har overvåket i juli.

Firefox har hatt en jevn oppgang mellom januar og juni i år og har vokst mellom 0,5 og en prosent i måneden, men markedsandelen til Firefox  sank fra 8, 71 prosent i juni til 8,07 prosent i juli. Internet Explorers markedsandeler vokste fra 86,56 til 87,20 prosent i samme periode.

 

Tja...

 

Kommunikasjonsdirektør Tor Odland i Opera Software tar denne meldingen med en klype salt.

 

- Det er veldig mange forskjellige selskaper som tracker browserstatistikk. Vi ser mange forskjellige tall. Vi kan ikke være sikker, men jeg tror egentlig ikke at dette er et tegn på at Firefox er på vei ned, sier han til Computerworld.no.

 

Apples nettleser Safari er rangert på tredjeplass i verdensmarkedet. Den kan vise til en liten vekst, fra 1,93 prosent til 2,13. Netscape falt fra 1,55 prosent til 1,50. Operas nettleser havnet på femteplass med 0,49 prosent markedsandel.

- Våre egne målinger tyder på at vi har mellom en til to prosent av verdensmarkedet. Dette variere også fra land til land. Gjelder dette først og fremst USA, kan det stemme, sier han.