Fjerner it-skrot i skolene

Fjerner it-skrot i skolene

Hundrevis av tonn med it-avfall skal hentes fra skolene i miljødygnaden gjenvinn.no.

For andre året på rad er den nasjonale miljødugnaden gjenVINN.no i gang. I fjor ble det samlet inn mer enn 300 tonn utrangert IT- og EE-avfall ved landets grunnskoler og i år er målet å doble mengden. Så langt har over 100 skoler fra hele landet meldt seg på for å hjelpe til, ifølge en pressemelding.

Miljøinitiativet gjenVINN.no er et samarbeid mellom gjenvinningsselskapet Eurovironment og PC-produsenten Dell. Fjorårets aksjon, omtalt av Miljøvernministeren som den viktigste miljødugnaden i 2006, gikk av stabelen i fjor vår og involverte skoler over hele Norge. Det var en meget vellykket miljødugnad. Alle fylker var involvert og over 25.000 elever og lærere stod på for å samle inn mer enn 300 tonn med utrangert IT-utstyr.

Alle landets nærmere 3.300 grunnskoler er invitert til å delta, og innsamlingen organiseres som en konkurranse der den skolen som samler inn flest kilo IT- og EE-avfall vil motta et klassesett med 15 bærbare PCer fra Dell, andreplass får 5 bærbare PCer og tredjeplass får en projektor. Samlet verdi av premiene er over 150.000 kroner.

Utvidet konkurranse i år

Konkurransen foregår frem til 5. juni 2007, som er Verdens miljøverndag, og det er mulig å melde seg på helt frem til konkurransen avsluttes. Hver enkelt skole kan samle inn utstyr fra både skolen, foreldre og det lokale næringslivet i området, og deltakelsen er selvfølgelig kostnadsfri.

I år er konkurransen utvidet til også å gjelde alle kategorier ee-avfall, og ikke bare IT-utstyr. Dette betyr at skolene kan levere alle typer produkter som benytter strøm som energikilde. Dermed er gjenVINN også en god anledning for skoler til å bli kvitt rester etter nylig avholdte loppemarked.

Alle skoler skal ha fått invitasjonsbrev med registreringskode. For skoler som ikke finner, eller har fått brevet er det allikevel mulig å være med. Send en e-post til post@gjenvinn.no for videre instruksjoner.