Fjernkontroll styrer mennesker

Fjernkontroll styrer mennesker

En ny teknologi kan brukes til å gjøre ting du ikke ønsker. Som for eksempel å balansere på en stor kringle. Eller noe langt skumlere.

Japanske Nippon Telegraph & Telephone (NTT) er Japans største teleoperatør. De forsker på mye, men noe av det særeste, og skumleste, er en fjernkontroll som brukes på mennesker. De sier at teknologien først og fremst skal benyttes i fremtidige dataspill, men som nyhetsbyrået Aps journalist fikk erfare, har teknologien et langt bredere potensial.

 

Journalist Yuri Kageyama satt på seg et headset som forskerne sendte elektriske impulser gjennom via en joystick. Signalene ble sendt enten til venstre eller høyre side av hodet. Journalisten prøvde å gå fremover i en rett linje, men ble tvunget enten til venstre eller høyre alt ettersom hva personen med joysticken befalte.

 

Manipulerer balansenerven 

 

Teknolgien er kalt "galvanic vestibular stimulation", og den manipulerer balansenerven i øret.

 

Ifølge NTTs forskere har de klart å få en person til å gå langs en rute i form av en stor kringle ved hjelp av denne teknikken.

 

Journalisten fikk følelsen av at en usynlig hånd tok tak i hjernen hans.

 

NTT hevder at teknologien kan brukes på mange uskyldige måter i fremtiden, men Kageyama er skeptisk. Han henviser blant annet til en bedrift i Texas som jobber i forsvarsindustrien. De ønsker å bruke teknikken for å underkue mennesker.

 

Lese om Kageyamas opplevelser her.