Flaggskip for hjemmeunderholdning

Flaggskip for hjemmeunderholdning

Sony har lansert det de betegner som flaggskipet for hjemmeunderholdning. Ekstra bra blir det med en lcd-tv.
Sony DAV-LF1 er designet for bruk sammen med en flat plasma- eller lcd-tv for å oppnå knall lyd- og bildeopplevelser i stuen, skriver selskapet i en pressemelding.

-- DAV-LF1 topper den allerede populære DAV-serien av hjemmekinosystemer, og er utviklet med både stil og ytelse i fokus, sier produktsjef Ansgar Raastad i Sony Norge.

De fire høyttalerne i systemet gjenspeiler en typisk flatskjerm-tv-design. De er kun 50,5 mm i dybde og kan enten henges på veggen eller plasseres på supertynne gulvstativ.

Ifrarød, trådløs lydoverføring til bakhøyttalerne er mulig via Sonys S-DIAT-teknologi. I tillegg til å redusere antallet kabler til hovedenheten, gir S-DIAT blant annet fordelen av forbedret lydkvalitet og gjør overføringen mindre utsatt for forstyrrelser, ifølge Sony.

DVD-enheten har full 5.1 surround-lyd, Dolby Digital/dts/DolbyPro Logic II og multikanals Super Audio CD (SA-CD)-funksjonalitet for optimal musikk- og filmopplevelse. En fordel er at den ikke trenger å plasseres under skjermen, så flatskjerm-tv-en om ønskelig kan fremstå i egen majestet.

Basshøyttaleren skjuler en rekke teknologiske godbiter. Den er diskret med mål på bare 241x606x241mm, men har mye kraft med Sonys prisbelønnede S-Master-teknologi for digital forsterking og separate forsterkere både for venstre og høyre fronthøyttaler samt senterhøyttaleren.

DAV-LF1 blir tilgjengelig fra oktober 2004. Anslått utsalgspris i Norge er 18.000 kroner.