Flere feil rammer Lion-brukere

Flere feil rammer Lion-brukere

Noen sliter med avspilling av video i Apples nyeste OS, mens andre opplever feberhete maskiner.

Ifølge Macworld Sverige sliter flere brukere av OS X Lion med en feil som gjør at damaskinen henger seg ved avspilling av video.

- Musepekeren fungerer, men det er ikke mulig å gjøre noe fornuftig før man tvinger frem en omstart av datamaskinen, skriver Macworld.se.

Ifølge en lengre tråd på Apples diskusjonsforum oppstår problemet uansett om man spiller av filmklipp i QuickTime Player, iTunes, iMovie, iPhoto eller YouTube. Våre svenske kolleger skriver derfor at det kan tyde på at det dreier seg om en feil på systemnivå fremfor enkeltprogrammer.

De som har lagt inn Lion på en Mac-modell fra 2011 ser ut til å være mest utsatt for videofeilen, skriver svenskene.

Varmere etter oppgradering

Det er ikke uvanlig at det dukker opp barnesykdommer i forbindelse med lansering av et helt nytt operativsystem som nettopp OS X Lion.

Selv har jeg opplevd at min MacBook Pro fra 2010 er varmere enn før, selv en uke etter installasjon. Et kjapt søk på internett viser at flere opplever varmere maskiner. Det synes å være ulike årsaker til temperaturøkningen; noen påpeker at det skjer i forbindelse med Spotlight-indeksering når Lion startes opp før første gang, mens andre opplever at spesifikke programmer forårsaker det hele.

Forhåpentlig kommer Apple til å fikse de ferske Lion-problemene i Mac OS X 10.7.1, en oppdatering som burde dukke opp senere denne måneden.