Flere kjøper it-tjenester

Europeiske bedrifter kjøper it-tjenester igjen. Men veksten er langt fra gamle takter.

IDC estimerer at det Vest-Europeiske markedet for it-tjenester vil vokse tre prosent i 2004. Dette er positive signaler, mener analyseselskapet. 2003 var nemlig det verste på ti år for de europeiske leverandørene av slike tjenester.

- Investeringene i it-tjenester vokser nå raskere enn BNP. Likevel er markedet fremdeles i restitusjonsmodus og vil sannsynligvis være det til og med midten av 2005, sier senioranalytiker Dominique Raviart i IDC.

IDC tror videre at tiden hvor markedet for it-relaterte tjenester vokste tre ganger raskere enn Europas samlede BNP er over. Industrien sliter i tillegg fortsatt med overinvesteringene som ble gjort i dotcom-tiden.

Veksten varierer fra land til land og mellom de ulike tjenesteområdene. Outsourcing og applikasjonsadministrasjon er for eksempel i vinden, mens konsulent- og systemintegrasjonvirkomheter fremdeles sliter.

- Systemintegrasjon beveger seg bort fra implementasjon av killer-applikasjoner mot bruk av teknolologi for å støtte opp under forretningsprosesser, sier analysedirektør Jamie Snowdon i IDC.

IDC mener aktiviteten knyttet til it-tjenester i 2004 vil bli størst i Spania og Storbritannia, med en vekst på henholdvis syv og fire prosent. Store markeder som Frankrike og Tyskland vil imidlertid komme dårligst ut, med en vekst på mellom 1,5 til to prosent.