Flere lappesaker fra Microsoft

Flere lappesaker fra Microsoft

Microsoft har sluppet en sikkerhetsoppdatering som skal tette igjen flere kritiske sikkerhetshull i Windows.
I går slapp Microsoft sin månedlige sikkerhetsoppdatering som skal tette igjen flere kritiske sikkerhetshull. Totalt 20 sårbarheter skal repareres med oppdateringen fra Microsoft. Produktene som omfattes av oppdateringen er Windows NT Workstation og Server, Windows 98, Windows XP, Windows 2000 og Windows Server 2003.

Patchen hvis detaljer er beskrevet i Microsoft Security Bulletin MS04-011 er en av de største programvareoppdateringene selskapet har sluppet når det gjelder antall feil den adresserer, ifølge IDG News Service.

Totalt 14 sårbarheter er adressert i den største oppdateringen, og enkelte av dem er kritiske, ifølge Stephen Toulouse i Microsoft. Et kritisk sikkerhetshull er definert som "en sårbarhet som kan utnyttes av en internett-orm uten at brukeren foretar seg noe".

Ifølge IDG News vil en vellykket utnyttelse av enkelte av disse kritiske sikkerhetshullene kunne føre til fullstendig systemkollaps, i og med en angriper kan ta fullstendig kontroll over en maskin - inkludert installering av programvare og sletting av data.

Ifølge direktør Michael Sutton i selskapet iDefense er dette en av de største sikkerhetsoppdateringene Microsoft har gjort, og at brukere av denne programvaren absolutt bør følge oppfordringen om å tette igjen hullene.

Se www.microsoft.no/sikkerhet