Flerspråklig Messenger-orm

Brukere av MSN Messenger advares nå mot en smart orm som sjekker systemkonfigurasjonen før den sender meldinger på passende språk.

Sikkerhetsselskapene Akonix Systems og Symantec advarer nå mot ormen Kelvir.HI, en avart av ormen Kelvir IM som dukket opp tidligere i år. Advarslene tyder på at dette er den første ormen som er i stand til å sjekke systeminnstillinger på pcen og kommunisere på offerets morsmål.

 

Når ormen infiserer maskinen sendes det ut en melding på flere språk, inkludert tysk, engelsk, fransk, nederlandsk, gresk, portugisisk, svensk, spansk og tyrkisk. På engelsk er meldingen: «haha I found your picture!»

Inn bakdøra

Hvis brukeren klikker på lenken som sendes sammen med meldingen lastes ormen W32.Spyboot automatisk inn på maskinen. Spyboot sørger for å åpne en bakdør i systemet som blant annet stenger ned sikkerhetsprogrammer for å bidra til å spre ormen videre.

 

Kelvir.HI kan ifølge meldingen fra Symantec angripe maskiner som kjører Windows 2000, Windows 95, Windows 98, Windows Me, Windows NT, Windows Server 2003 og Windows XP.

 

Bare i løpet av juli rapporterte Akonix om 42 nye sikkerhetstrusler rettet mot direktemeldingsprogrammer eller såkalte IM-klienter. Dette er en økning på 24 prosent fra mai 2005.