Flest farlige nettsteder på .com

Flest farlige nettsteder på .com

56 prosent av alle utrygge nettsider er registrert på det kjente domenet.

Mer enn halvparten av alle farlige nettsider har en .com-endelse, melder MacAfee. Resultatene kommer fra selskapets årlige rapport Mapping the Mal Web, og Ifølge undersøkelsene selskapet har gjort har 56 prosent av alle utrygge nettsteder den velkjente adresseendelsen.

I tillegg har antallet farlige nettsider økt fra i fjor, og mot 5,8 prosent i 2009 er nå 6,2 prosent av alle nettsteder ansett som utrygge. Det mest risikable landsdomenet tilhører Vietnam, og til tross for at dette domenet var ansett som relativt trygt for et år siden rangeres nå 59 prosent av alle nettadresser med en .vn-endelse som farlige.

Kriminelle endrer taktikk

- Denne rapporten viser hvor raskt nettkriminelle endrer taktikk for å narre ofrene og unngå å bli tatt, sier Paula Greve i MacAfee til newzealandske Reseller News.

- I fjor var Vietnams .vn et relativt trygt domene, og i år har det økt til det tredje farligste domenet på verdensbasis. Nettkriminelle sikter seg inn mot regioner hvor det er billig og praktisk å registrere nettsteder, og hvor det er minst risiko for å bli tatt. Et domene som regnes for trygt ett år kan være utrygt det neste.

For andre år på rad blir Japan, med sin .jp-ending, rangert som det tryggeste landsdomenet. Også Singapore scorer godt, etter å ha blitt betydelig tryggere siden i fjor. Dette tror Macafee skyldes at landet har innført strengere regler for oppretting av nettsteder med .sg-endelser.