Flest mannlige pirater

Flest mannlige pirater

De fleste mener musikk på nettet bør være gratis, og opphavsretten er ukjent for mange.

En ny undersøkelse avslører at 50 prosent av britiske menn driver med ulovlig nedlasting på nettet, sammenlignet med 38 prosent kvinner.

Undersøkelsen, som er gjennomført av selskapet Telindus, viser også at 60 prosent av internettbrukere mener at musikere ikke bør tjene penger på singler og musikkvideoer som lastet ned fra nettet.

- Vi lever i en digital tidsalder hvor folk har vent seg til å få noe for ingenting. Som et resultat av dette har piratvirksomhet på nettet eksplodert, sier Mark Hutchinson i Telindus til IDG News.

Unge mennesker i alderen 16 til 24 år viste seg å være de mest kunnskapsrike når det kommer til piratvirksomhet på nettet. 57 prosent avslører at de kjenner til hvilke nettsteder som tilbyr ulovlig innhold. I alderen 25 til 34 år er dette tallet minsket til en tredel.

Opphavsrett viser seg også å være en forvirrende sak. En av fem nettbrukere tror at opphavsretten forsvinner så snart noe er lastet opp på nettet. 37 prosent innrømmer at de ikke har peiling på hvem som har opphavsretten til innhold på nettet.

- Innholdsleverandører og internettleverandører må jobbe sammen for å utvikle en struktur som sikrer fortjenesten til opphavsmennene. Det er også viktig at man leverer en sluttbrukeropplevelse som forbrukere vil kreve og, til slutt, er villige til å betale for, sier Hutchinson.