Flimmerfri 3D fra LG

Flimmerfri 3D fra LG

LG holder på brillene, men skifter fra aktiv til passiv teknologi. Det er gode nyheter for øynene dine.

Den årlige CES-messen i Las Vegas nærmer seg med stormskritt. LG er et av selskapene som er tidlig ute med å avsløre litt av det de kommer til å lansere på messen.

En av de mer spennende nyhetene fra det Koreanske selskapet er at de vil lansere en 3D-tv som dropper teknologien med aktive 3D-briller, som er det som har vært brukt på hjemme-3D så langt. De aktiver brillene fungerer ved at brilleglassene blinker av og på annenhver gang, med 60 blink i sekundet på hvert brilleglass. Denne synkroniseres så opp mot tv-en, som viser 120 bilder per sekund, hvor hvert andre bilde er i en litt annen vinkel enn det forrige. Til sammen gir dette en følelse av 3D - og for en del også ubehag både i øynene og i hodet.

LES OGSÅ:

Slik virker 3D

Tv-en LG vil lansere under CES-messen, LG LW6500, benytter seg av en annen teknologi for å vise 3D-innhold. Teknologien er noe ala den man kan oppleve om man ser 3D-film på kino, hvor man kun trenger et par briller som minner om solbriller med litt grå glass. Dermed slipper man flimrende bilder og briller.

LW6500 er utstyrt med selskapets FPR-panel (Film-type Patterned Retarder), som ifølge LG gir en optimal separasjon av bildene som skal til henholdsvis venstre og høyre øye. Bildene filtreres så i de spesialutviklede brillene for å gi en skarpt og lyssterkt 3D-bilde.

- Med lanseringen av vår innovative Cinema 3D TV, setter LG en ny standard for 3D-underholdning. Vi gjør det mulig for folk å se 3D i kinokvalitet i sitt eget hjem, sier Havis Kwon, sjef for LGs avdeling for hjemmeunderholdning.

Takket være at man her ikke benytter seg av aktive briller, som altså blinker like foran øynene dine, vil LGs nye 3D-tv etter alt å dømme være langt mer snille mot øynene enn modellene som er på markedet i dag. LG LW6500 er, ifølge LG, den første 3D-tv-en som har blitt TÜV-sertifisert som flimmerfri.

LES OGSÅ:

Toshiba med 3D uten briller

En annen fordel med de passive 3D-brillene fra LG skal være vekten på brillene, som takket være fraværet av elektronikk, kun er på 16 gram per brille. Man trenger heller ikke å tenke på lading av 3D-brillene før man skal se på film. Prisen vil også være drastisk lavere enn for aktive 3D-briller, og flere brilleprodusenter og motehus har allerede lansert 3D-briller som bør være kompatible med teknologien.

LG LW6500 er ventet å være i butikkene kort tid etter lanseringen på CES-messen, som går av stabelen tidlig i januar. Når vi vil se de nye, flimmerfrie 3D-tv-ene her til lands sier LG ingenting om.