Flipboard lansert for iPhone

Flipboard lansert for iPhone

Magasinappen nå klar i mindre utgave - og får skryt av Apples markedssjef Phil Schiller.

Flipboard er en populær app som samler nyheter, bilder, Facebook-oppdateringer og Twitter-meldinger og presenterer dem i en utrolig lekker, magasinlignende layout.

Tidligere har Flipboard kun vært tilgjengelig for iPad, men nå er appen blitt relansert i en versjon som også kan brukes på iPhone og iPod touch. Dette til manges store begeistring. Til og med Apples markedssjef, Phil Schiller, digger den nye appen.

- Den er veldig fin, skriver Schiller på sin Twitter-konto.

Og det er den også, til tross for at den nok fremdeles gjør seg aller best på en iPad.

Tilpasset mindre skjerm

iPhone-versjonen av Flipboard er på mange måter lik iPad-storebroren, men den har fått et par spesialtilpasninger. Blant annet har man måttet ta hensyn til iPhone-ens 3,5-tommer skjerm.

Der hvor man i iPad-versjonen kan bla gjennom sider horisontalt som et magasin, må man i iPhone-utgaven bla vertikalt - det vil si «flippe» sidene opp med tommelen. iPhone-utgaven fungerer ikke i horisontal posisjon i det hele tatt.

iPhone-versjonen av Flipboard kommer også med en ny funksjon kalt Cover Stories, som er en slags samling av artikler som er viktige for deg som er plassert på appens hovedskjerm. Over tid vil Cover Stories lære seg hvilke historier som er mest interessante og ikke, og du kan også luke ut det du ikke vil ha der.

Cover Stories er foreløpig eksklusiv for iPhone, men funksjonen vil komme til iPad i løpet av "nær fremtid".

Flipboard-appen har blitt universal, så den er oppdatert med noen endringer som gjelder for alle iOS-enheter. Nylig introduserte Flipboard brukerkontoer, noe som kan være kjekt å bruke slik at du kan synke og få det samme innholdet på både din iPad og iPhone.

Flipboard er gratis og kan brukes på iPhone 3GS eller senere, tredjegenerasjons iPod touch eller senere og alle iPad-modeller. Enhetene må ha iOS 4.0 eller senere installert. Appen kan lastes ned her.