Flittig maur ble menneskeselger

Flittig maur ble menneskeselger

Tidligere var Even Hovde seniorkonsulent. Nå er han blitt menneskeselger, selv om det står daglig leder på visittkortet.
Even Hovde har tatt over roret som daglig leder i telekom-konsulentselskapet Netant etter Bjørn Rønning. Hovde har i fem år vært i skyggen av røslige Rønning, men nå styrer han skuta alene. Men jobben som daglig leder er i realiteten en ekstrajobb i tillegg til å være fakturerende konsulent.

-- Hvorfor skifter du jobb?

-- Nye utfordringer gjorde at jeg ikke kunne si nei til stillingen. Har jobbet i Netant siden 1999, så jeg kjenner jo bedriften godt fra innsiden. Jeg skal ikke bare lede bedriften, men også drive salg av hoder, med dette mener jeg kompetanse. Kall det gjerne menneskeselger. Vi er nemlig telekomverdens ManPower.

-- Hva er det beste/verste med å skifte jobb?

-- Det beste er at jeg får helt nye krav fra styret. Det trigger meg til å stå på. Jeg har dessuten fått større beslutningsmyndighet. Det verste er at jeg får mindre tid til familien, ettersom jeg ofte må gjøre rent administrasjonsarbeid på ettermiddagen eller kveldstid.

-- Din største utfordring i ny jobb?

-- Det er å gjøre Netant bedre kjent som en merkevare. Vi er et mindre konsulentselskap, men vi har mye spesialkompetanse å tilføre ikke bare telekombransjen, men også i andre deler av it-bransjen. Hovedutfordringen blir å løfte Netant inn i en annen divisjon, for å bruke fotballspråket.

-- Hvis du kunne valgt en ny bransje/karriere/utdanning. Hva og hvor ville du vært?

-- Da ville jeg ha vært en håndverker som kundene kunne stole på, og som kom når han lovte og fakturerte det som ble avtalt. Jeg er nemlig hobbyhåndverker på fritida. Dersom jeg skulle valgt et håndverkeryrke måtte det ha vært murer, som jobber med alt fra muring, flislegging og så videre. Og så kunne jeg ha avsluttet oppdragene ved å drikke dansk murerpils!