Flokket seg rundt de 35.000

Flokket seg rundt de 35.000

Seks toppledere i it-industrien brukte Oracle Open World for å markere sitt budskap. Tilnærmingen var forskjellig, fra teknisk til forretningsmessig.
San Francisco: Siebels sjef George Shaheen holdt et innlegg som gikk hjem hos mange. Han så frem til samarbeidet med Oracle. Her var det ikke snakk om motvilje mot oppkjøpet. Her var det snakk om å utnytte hverandres fortrinn.

Både Siebels og Oracles kundesystemer (CRM, Customer Relationship Management) vil bli videreført. Oracles fortrinn er kundespesifikasjonsdatabasen, datahub for kunder, helt i tråd med Siebels tankegods.

Når oppkjøpet er godkjent vil Siebels og Oracles CRM bli en del av prosjekt Fusion som har som oppgave å utvikle den beste løsningen basert på de beste modulene fra de ulike systemene. Siebels fortrinn er spesialtilpasninger til forskjellige industrier.

Trofé

Med sine 80.000 Oracle-kunder fikk Mark Hurd, Hewlett-Packards nye toppsjef, ett trofé som beste partner.

Hurds tale ville gått hjem hos aksjonærene. Alle de riktige temaene, alle de riktige ordene, men lite passende for tusenvis av utviklere.

Det oste profesjonelle taleforfattere av hele innlegget. Hvilket inntrykk utviklerne satt igjen med er usikkert, bort sett fra Hewlett-Packard skal forske og ha det beste maskintilbudet.

En annen som også slet, var Dells teknologidirektør Kevin Kettler. Dessverre sprakk onsdagens hovedinnlegg på tid. Nye foredrag trakk utviklerne ut av hovedsalen ,så Dells teknologisjef endte opp med noen få hundre tilhørere. De var knapt synlige i den store rommet som kan ta tusenvis.

Heldigvis gikk ikke de som var der glipp av mye. Talen ville ha vært svært god for tre år siden. Nå var den nærmest et gjesp for de som følger med på den tekniske utviklingen av tjenestemaskiner.

Hva Kettler sa var at bladmaskiner vil få større betydning med nyere applikasjonsstruktur. Fornuftig, men det betyr ikke at Dell nedtoner alternative innpakninger av maskiner på 1 og 2 U.

Ikke mer enn åtte

Med unntak av Suns nye serie med tjenestemaskiner med AMD Opteron, er de fleste maskiner på 1 og 2 U forferdelige med hensyn til varmeavgang og avkjølingsbehov. Det er den kompakte innpakningen som skaper problemene.

Hva Dell understreket, var at maskiner med flere enn åtte prosessorer er de ikke interessert i å utvikle.

Det skyldes delvis lavere effektivitet per prosessor med flere enn åtte prosessorer, delvis at Intel er dårlig på å sammenkoble flere enn åtte, og delvis at Microsoft heller ikke kan måle seg med Unix på større tjenestemaskiner med delt minne.

Intels nye toppsjef Paul Otellini gjennomgikk Intels strategi med mer ytelse via to eller flere prosessorkjerner, ikke via høyere klokkefrekvens. Tre ganger ytelsen per watt var budskapet.

Sannsynligvis var det ingen av utviklerne som hadde vært på Intels utviklerkonferanse en måned tidligere så budskapet var nytt for de fleste. En demonstrasjon viste hvordan ytelsen varierte i to maskiner som tilsynelatende så identiske ut.

I tillegg fremholdt Intel sin satsning på helse, et område som Intel fra i år vil vie mye oppmerksomhet. Demonstrasjonen viste hvordan pasienten kunne overvåkes og analyseres basert på løpende data.

Færre ansatte

Network Appliance gründer og president Thomas Mendoza holdt et glødende innlegg for sine lagringsprodukters fortreffelighet, både teknisk og salgsmessig.

En enhetlig serie lagringsprodukter med felles arkitektur fra den minste til den største gir ifølge Mendoza klare fortrinn, hvilket store kunder som Yahoo har lært å sette pris på. 1,5 PB tok det bare syv dager å installere.

Enhetlig er i denne forbindelse administrasjonsprogramvaren. Fortrinnet er ifølge Mendoza behovet for færre ansatte for administrasjon av lagringskapasiteten i forhold til konkurrentene. Evnen til å kryptere data uten å redusere ytelsen ble også fremhevet.

Størst applaus høstet Scott McNealy, Suns toppsjef med sine mange momentkort med vitser. Tidligere har de alltid gått ut over Microsoft, men nå var det forslag til musikk på forskjellige toppsjefers Ipod inkludert sin egen og Larry Ellisons.

Ipod ble brukt som eksempel på hvilken fantastisk fremgang Apple har oppnådd. Tilsvarende skal Sun klare med sin strategi og nye produkter. Ifølge McNealy er det samarbeidsalderen som begynner.

Som grunnlag skal Sun levere glitrende produkter, både maskiner og programvare. Tre nye maskiner uken før Oracle Open World ble poengtert.

Videre lanserte McNealy oppgradering til sin maskinserie med Sparc-prosessor ved å introdusere Ultrasparc 4+ og avsløre den nye minste maskinen Sun Fire V490 under talen.

Programvareutviklingen basert på Java ble fremholdt som vesentlig, til tross for at Sun ikke tjener penger på den. Menigheten vokser dermed. Menigheten må pleies hvilket Sun synes å klare.

- Dere kan velge vårt integrerte alternativ, men vi kan også integrere oss. Vi gir dere et valg, fremholdt Scott.