Fly med Opera

Fly med Opera

Den norske nettleseren blir global underholdningsplattform 30.000 fot over bakken.

Opera Software skal lisensiere sin nettleser til bruk i underholdningssystemet TopSeries fra franske Thales. Thales utvikler video- og bredbåndstjenester som skal tilbys på nesten alle fly fra Boeing og Airbus. Systemet brukes allerede av over 15 flyselskaper, blant dem Air Canada og Air France.

Det nye systemet vil gjøre det mulig for passasjerer å surfe på nettet, spille spill og se på videoer i en og samme skjerm.

- Operas produkt passer glimrende inn i vår systemarkitektur og byr på akkurat den fleksibiliteten og nytteverdien som våre kunder etterspør, sier Brad Foreman, daglig leder for Thales underholdningssystemer for flybransjen.

Ferdig i 2007

En viktig grunn til at Thales velger Opera, er at nettleseren er spesielt fleksibel når det gjelder å implementere systemet for mange språk samtidig, inkludert arabisk.

- Operas integrasjon med Thales underholdningssystemer for fly er et eksempel på vår framgang i vertikale markeder, sier Christen Krogh, sjefsingeniør i Opera Software.

Underholdningstilbudet fra Thales vil vises på en skjerm i stolryggen på setet foran. Det franske selskapet er ennå ikke ferdig med å utvike tastatur og mus for det nye systemet, som trolig kommer "på lufta" i 2007.