Flytter it-sikkerheten opp på operatørnivå

Flytter it-sikkerheten opp på operatørnivå

MacAfee oppretter samarbeidsgruppe med store operatører som Cable & Wireless, Telefonica og KPN.

Sikkerhetstruslene mot it-systemer blir stadig mer avanserte og øker presset på bedriftenes it-avdelinger. For å øke sikkerheten allerede på operatørnivå tar McAfee nå initiativ til en helt ny strategi under navnet "McAfee Clean Pipes".

Målet er å gi operatørene verktøy for å lage sikre forbindelser gjennom operatørnettet hele veien fram til kundenes systemer og datamaskiner.

- Markedet drives av at bedrifter i stadig større grad prøver å fokusere på kjernevirksomheten og ikke vil bruke interne ressurser på et stadig mer komplekst trusselbilde. Også forbrukere har problemer med å følge med i utviklingen og vil gjerne slippe håndteringen. McAfee ser på dette som en naturlig utvikling for operatørene, sier Knut Stadskleiv i McAfee Norge.

Ny inntekstmulighet

Under initiativet McAfee Clean Pipes kommer McAfee til å arbeide for økt it-sikkerhet ved å løfte saken opp på operatørnivå. Med støtte i en tilpasset produktportefølje fra McAfee vil det være mulig å tilby sikkerhet som operatørtjeneste til alle kundesegmenter: store bedrifter, små og mellomstore bedrifter, samt forbrukere.

I første omgang vil McAfees produkter være konsentrert på områdene inntrengningsbeskyttelse, innholdsfiltrering, håndtering av sårbarheter, beskyttelse mot virus og skadelige programmer, samt beskyttelse av mobile enheter. Operatørene vil kunne tilby funksjonaliteten som tjenester individuelt eller som et pakketilbud, alt etter behovene.

- Med McAfee Clean Pipes tilbyr vi en ny inntektsmulighet for operatører. De kan bygge og tilby helt nye tjenester til sine kunder, fortsetter Stadskleiv.

McAfee Clean Pipes Consortium

I forbindelse med initiativet oppretter McAfee også et bransjeforum. Ved å opprette McAfee Clean Pipes Consortium, CPC, lager McAfee en formell arbeidsgruppe for operatører. Medlemmer som er med fra starten er de store operatørene Cable & Wireless, Telefonica, China Netcom og KPN.

Hensikten er å få i stand en toveiskommunikasjon mellom McAfee og de operatørene som bruker McAfee Clean Pipes, der trender, nyheter og problemer blir diskutert og der operatørene får mulighet til å påvirke produktutviklingen strategisk.