Flyttetrøbbel for Visma

Flyttetrøbbel for Visma

Visma drømte om nye kontorer på Norges mest prestisjefulle tomt, Bjørvika. Men det ble Skøyen i stedet.

Det norske it-selskapet Visma flytter ikke til Bjørvika, men til Skøyen når kalenderen viser april 2009. Selskapet har gitt opp Bjørvika, etter at politisk uenighet har gjort fremtiden til Bjørvika-prosjektet alt for usikker, skriver Finansavisen.

- Hovedgrunnen er at det ikke er noe bygg, og dermed kan vi ikke flytte ditt. Som bedrift er det veldig vanskelig å forholde seg til det. Vi kan heller ikke vente med å ta en avgjørelse, og har bestemt oss å flytte til Skøyen, sier Vismas daglig leder, Øystein Moan, til Computerworld.

Hva skjer med Bjørvika-kontrakten er fremdeles usikker, men om det betyr at Visma fremdeles holder muligheten åpen å få kontorer på Bjørvika vil ikke Moan uttale seg om.

- Vi har fortsatt en kontrakt, men vi har ikke avklart hva kommer til å skje med den, sier han.

Moan kaller Bjørvika-området "marginalt bedre" enn Skøyen.

- Det er rent kommunikasjonsmessig litt bedre i Bjørvika. Oslo S-området er et naturlig punkt for bedrifter å være, det er synd det ikke skjer i Oslo. I andre land får man til en slik samling, men altså ikke i Norge, sier han.

At Bjørvika som bosted kan gjøre Visma mer attraktiv, kan Moan være enig i.

- For oss hadde det vært er god image å være i Bjørvika. Men på Skøyen blir vi liggende inn til en av Norges mest trafikkerte veier, det gir også en bra profilering, sier Moan.