Focus Nordic Norway overtar Tamron

Focus Nordic Norway overtar Tamron

Focus Nordic Norway AS overtar distribusjons-rettighetene til Tamrons optikk.

Tamron Europa endrer sin distribusjonsfilosofi for Norden og overlater distribusjonsretten for Tamrons optikk i alle de nordiske landene til Focus Nordic AB. Overtagelsen skjer med virkning fra 1. januar 2011.

I Norge er det Focus Nordic Norway AS som skal stå for distribusjonen av Tamrons optikk. For å få til en rask og effektiv overgang, har Scandiafilm AS og Focus Nordic Norway AS avtalt overtagelse allerede fra 1. september. Focus Nordic Norway vil overta varelager og serviceansvar fra samme dato.

- Scandiafilm har gjort en god jobb med Tamron og vi vil bygge videre på dette. Vi har hatt en tett dialog i flere år og solgt Tamron optikk tidligere slik at dette ikke blir nytt for oss, sier Knut Aronsen, Country manager i Focus Nordic Norway.

Focus Nordic Norway, som er et heleiet datterselskap av Focus Nordic AB, vil videreføre serviceavtalen for Tamron hos Kamerateknikk på Haga. Den nordiske distributøren har varmemerkene Panasonic, Pentax, Kodak, Lowepro, Transcend, Sandisk, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Swarovski, Velbon, GePe, Sunpak, Kenko, Metz, Jobo og Lensbaby i sin portefølje. I tillegg finnes en egen produktlinje under navnet Focus.

Tamron er en japansk produsent av fotografiske objektiver, optiske komponenter og industriell optikk. Selskapet, som ble etablert i 1950, produserer optikk til Nikon, Canon, Pentax og Sony SLR kameraer.