Følg barnas mobil på nett

Følg barnas mobil på nett

Den kanadiske telegiganten Bell Canada tilbyr "Seek & Find" som gir foreldre mulighet å følge barnas mobil på nett.

Med Seek & Find-teknologien kan foreldre søke etter sine barn på nett, eller i hvert fall med mobilen til ungene sine. Tjenesten gir informasjon om hvor en mobil befinner seg og sender denne til en nett-tjeneste, som man kan abonnere på.

Systemet som Bell Canada introduserer baseres på GPS (Global Positioning System) og mobiltelefoner. Signalet mobilene gir legges inn på et kart som kan leses på en webside. Foreldre kan dermed følge sine barn, eller deres mobiletelefoner, hjemme bak pc-en.

Det gir for eksempel foreldre mulighet å følge med sine barn på vei hjem, når de slår på telefonen med en gang de er ute av skoleområdet.

Passordbeskyttet

Tjenesten gir en rekke andre muligheter utenom familiekretsen. Det kan være mange tilpasninger i arbeidssituasjoner, der ansatte på farten slipper å melde fra hele tiden hvor de er. Bell Canada ser også muligheter i både sportsverdenen og andre deler av samfunnet.

Eneste tekniske forutsetning er at mobiltelefoner befinner seg innefor dekningsområder og at de er slått på. Personer som søkes gjennom tjenesten får beskjed om dette per sms.

Søk på internett gjennom mobiltjenesten er passordbeskyttet og begge partene må ha gitt skriftlig godkjennelse for "overvåkingen". Et abonnement koster 26 kroner per måned eller 2,6 kroner per søk.