Følg bikkja på mobil eller pda

Følg bikkja på mobil eller pda

Nå trenger du ikke å gjette hvor jakthunden befinner seg i terrenget. En ny løsning gjør at jaktlaget kan følge hundens bevegelser på et mobilt, elektronisk kart.
Løsningen bygger på at hunden utrustes med et vanntett halsbånd som inneholder sender og mottager. Jaktlaget har en eller flere mobile posisjoneringsenheter. Den satellittbaserte gps-systemet brukes for å lokalisere hvor hunden befinner seg og gsm for å sende beskjeder via sms.

Bak den nye systemet står selskapet Followit, som har samarbeidet med Wireless Maingate. Followit Hunter finnes i to varianter.

Den ene består av en lommedatamaskin, elektronisk kart, hundehalsbånd og gsm-kort. Den andre er et enklere system, der man benytter sin vanlige mobiltelefon i lag med det spesielle hundehalsbåndet.

Fra hundens sender kommer et svar etter 10 til 15 sekunder, og på kartet vises hundens posisjon og avstand, samt fartsretning og hastighet. Det finnes også mulighet å ringe for å høre på hvordan hunden har det.

Mange barne- og ungdomsforeldre skulle nok ønsket å utruste avkommet med tilsvarende avanserte sporingsløsninger. Men det ville nok ikke Barneombudet eller Datatilsynet ha likt....