Følger ikke teknomote

Følger ikke teknomote

Direktøren i NHO, Siri Bjerke, innrømmer at hun vet lite om teknologi i sin alminnelighet og har ingen tekniske duppedingsønsker for framtiden.
--Hva gjør du akkurat nå?

-- Bortsett fra å prate med deg, løper jeg litt inn og ut av møter samtidig som jeg jobber med et utkast til næringspolitisk arbeidsliv.

--Hvor mange timer jobber du hver dag?

-- Det kan fort bli opp til 10-12 timer på vanlige arbeidsdager. Så kommer både møter og reising i tillegg. Jeg kan vel trygt si at store deler av dagen går med til jobb.

-- Hva er din mest moderne tekniske anskaffelse?

-- Må innrømme at jeg ikke helt vet hvor moderne jeg er på akkurat det teknologiske området. Det nærmeste jeg kommer er faktisk pc-en på kontoret. Med den utviklingen som har forekommet på mobilfronten, er ikke min egen Nokia engang verdt å nevne. Men så lenge den fungerer til å ringe og tekste med er det helt strålende. Jeg har faktisk ingen moderne tekniske anskaffelser utover disse.

-- Hvis du kunne ønske deg en teknisk duppedings som ikke allerede er oppfunnet, hva skulle det være?

-- Vet du, jeg ønsker meg faktisk ingenting. Jeg er av den type som må lære at jeg må ønske meg noe. Og på dette området har jeg sålangt ikke fått tilstrekkelig med hjelp. Men jeg utelukker ikke at den kan dukke opp selv om det foreløpig ikke er noen ting. Jeg henger litt etter teknologien og har ikke så mye å tilføre på dette området.

-- Nevn et teknologisk irritasjonsmoment i hverdagen.

-- Jeg vet som allerede nevnt noen ganger, lite om teknologi i sin alminnelighet. Men jeg blir veldig irritert hvis pc-anlegget er nede slik at det blant annet hemmer kommunikasjon via mail. Det skjer imidlertid veldig sjelden så jeg har ikke så mye å irritere meg over på den fronten i hverdagen.

--Hva ville du sagt hvis du møtte Bill Gates?

Da ville jeg kommentert noe som ikke har noenting med teknologi å gjøre, nemlig at det er flott at han engasjerer seg som han gjør på det humanitære området.

-- Send medialogen videre.

-- Den går til Sylvia Brustad i Arbeiderpartiets Stortingsgruppe.