Fra it-direktør til toppleder

BLIR ADM. DIR: Jon Oluf Brodersen går fra en ikt-konserndirektør stilling i Nokas til å bli administrerende direktør i SpareBank 1 Banksamarbeidet. (Foto: Nokas)

Fra it-direktør til toppleder

SpareBank 1 Gruppen blir to selskaper fra nyttår. Jon Oluf Brodersen er ansatt som ny administrerende direktør i SpareBank 1 Banksamarbeidet, mens Turid Grotmoll blir administrerende direktør i SpareBank 1 Gruppen.

SpareBank 1 Gruppen blir to selskaper fra nyttår; ett innovasjons- og utviklingsselskap og en gruppering av produktselskaper. Begge skal levere fremtidsrettede løsninger og produkter til SpareBank 1-bankene og LO, og vil gi økt trykk på digitale tjenester. Dette går frem i en pressemelding.

To nye direktører

Turid Grotmoll er ansatt som administrerende direktør i SpareBank 1 Gruppen AS. Hun vil lede en gruppering av produktselskaper som skal levere skreddersydde og fremtidsrettede produkter til bankene og LO. Grotmoll har vært konstituert administrerende direktør i SpareBank 1 Gruppen fra mai. Hun vil i tillegg være konstituert administrerende direktør for SpareBank 1 Banksamarbeidet DA frem til Jon Oluf Brodersen tiltrer.

Jon Oluf Brodersen er ansatt som ny administrerende direktør i det nye innovasjons- og utviklingsselskapet i SpareBank 1-alliansen, SpareBank 1 Banksamarbeidet DA. Jon Oluf Brodersen er i dag konserndirektør ikt – CIO i Nokas. Brodersen tiltrer så snart som mulig.

Organisering 

SpareBank 1 Banksamarbeidet skal bli et av Norges mest spennende innovasjons- og utviklingsselskaper med nye og fremtidsrettede oppgaver innen it-, markeds- og forretningsutvikling. Samtidig skal selskapet være en proaktiv samarbeidspartner og fasilitator for SpareBank 1-bankene, heter det i meldingen.

SpareBank 1 Gruppens selskaper skal være produktleverandører til alliansen. På den måten vil selskapene styrke produktutviklingen og produktbredden som bankene vil ha, samtidig som selskapene vil være opptatt av gode kundeopplevelser, distributørtilfredshet og økt lønnsomhet.

– SpareBank 1 Banksamarbeidet blir en leverandør av digitale løsninger, mens selskapene innenfor SpareBank 1 Gruppen blir dedikerte og fremtidsrettede produktleverandører til SpareBank 1-bankene og LO. Med denne todelte forretningsmodellen, vil SpareBank 1-bankene sikre konkurransekraft fremover, sier styreleder i SpareBank 1-alliansen Jan-Frode Janson.

– Banksamarbeidet er en spennende og spenstig nykonstruksjon, som muliggjør et unikt fokus og fornyet kraft for en ytterligere digitalisering og optimalisering av merkevaren og fellestjenestene for SpareBank 1-bankene, sier påtroppende adm. direktør Jon Oluf Brodersen i SpareBank 1 Banksamarbeidet.

–  Nå kan produktselskapene i SpareBank 1 Gruppen fokusere på å levere det vi er best på, gode og innovative produkter og kundeopplevelser til SpareBank 1-bankene og LO, sier nylig tiltrådt adm. direktør Turid Grotmoll i SpareBank 1 Gruppen.

Folk i farta