Foreldre splittet i tv-spilldebatt

Foreldre splittet i tv-spilldebatt

Norske foreldre er splittet i synet på tv-spill. Halvparten mener det er en familieaktivitet og halvparten mener det gir en generasjonskløft.

Tallene er hentet fra en undersøkelse av analysebyrået Respons på vegne av Playstation Move.

Sammenligner med fotball

Christian Holter i Playstation Norge er glad for at så mange voksne er klar over tv-spillenes sosiale aspekter, men mener det også er rom for forbedring.

- De fleste barn spiller tv-spill enten de spiller hjemme, hos venner eller andre steder. Vi mener det er viktig at de voksne engasjerer seg også i denne delen av barnas liv, på samme måte som man engasjerer seg i fotballtreninger, korpsøvelser og ridetimer, sier han.

Felles glede

Undersøkelsen viser at åtte prosent av norske foreldre spiller tv-spill sammen med barna en gang i uken, mens 15 prosent sier de spiller en gang i måneden.

Holter håper at Playstations nye Move-teknologi skal være med på å bringe generasjonene sammen i spillverden.

- Vi vet at mange voksne har stor glede av å spille alene, men en del har nok også et forbedringspotensial når det kommer til å spille sammen med barna sine. Vi ønsker at Move teknologien skal være noe som bringer generasjonene sammen, både på barnas og de voksnes premisser, sier han.

Den nye kulturen

Holter advarer foreldre mot å skape en distanse til barna sine ved å ikke engasjere seg i spillingen, og oppfordrer til å ta aktiviteten på alvor.

- Tv-spill skaper kun en distanse til barna dersom man ikke bryr seg. Spill er kultur, akkurat som film og teater. Når det er sagt håper jeg inderlig ikke barn slutter å gå på teater. Det skal være rom for flere kulturopplevelser, sier Holter i pressemeldingen.