Forenkler håndteringen av store nettverk

Forenkler håndteringen av store nettverk

Extreme Networks har lansert en ny Ethernet-forlenger og en oppdatert EPICenter-versjon som skal gjøre administrasjonsjobben enklere.

Ethernet-forlengeren REACHNXT 100-8T og administrasjonsprogramvaren EPICenter 7.0 skal ifølge Extreme forenkle de kablede forbindelsene i krevende lokasjoner – eksempelvis konferanserom og besøksområder.

Ettersom slike lokasjoner gjerne befinner seg langt unna datarommet, er det viktig at også administrasjonen dekker disse.

REACHNXT 100-8T er myntet på større nettverk og er en åtte porters Ethernet-forlenger som gir Fast Ethernet-forbindelser til enheter som skrivere, pc-er eller andre enheter.

I motsetning til ordinære åtte porters uadministrerte svitsjer, så er ReachNXT synlig i EPICenter via selskapets ExtremeXOS-svitsjer.

Enheten har åtte 10/100Base-T porter og en 1000 Mbps uplinkport 1000Base-T/1000Base-X SFP. Med denne SFP-porten kan Reach-NXT 100-8T også fungere som en fiber-til-kobber mediakonverter. Løsningen kan hente sin strøm fra Power-over-Ethernet svitsj eller via en ekstern strømforsyning.

EPICenter 7.0 har blant annet fått et nytt topologikart som en ende-til-ende visualisering av nettverkstjenester som vlan, vMAN samt EAPS. Ifølge selskapet skal EPICenters forbedrede skriptingmuligheter og tilpasningsdyktige programmeringsspråk gi store muligheter for automatiserte utrullinger og vedlikeholdsoppgaver av nettverksenheter og tjenester.

Prisen for ReachNXT ligger på 295 dollar, mens EPICenter har en startpris på 2995 dollar. Mer informasjon finnes på www.extremenetworks.com .