Forlenger levetiden til Messenger

Forlenger levetiden til Messenger

Erstatter chatteklienten med Skype den 8. april, ikke 15. mars som først planlagt.

Microsoft har kunngjort at Windows Live Messenger erstattes med Skype den 8. april.

Opprinnelig sa selskapet at chatteklienten skulle bli historie den 15. mars, men nå er nedleggelsen utsatt med noen uker.

- Oppgraderingen fra Messenger til Skype på Windows vil starte den 8. april. Prosessen vil ta et par uker å gjennomføre. Vi starter oppgraderingene med våre engelskspråklige klienter, og fullfører med brasiliansk portugisisk den 30. april eller senere, skriver Microsoft på sin blogg.

Kina er det eneste stedet hvor Windows Live Messenger fortsatt vil være tilgjengelig, ifølge IDG News Service.

Ikke helt død

Merk at selve nettverket for Windows Live Messenger kommer til å fungere frem til mars neste år. Det innebærer at tredjepartsprogrammer for chattetjenesten fungerer i ytterligere ett år til. Det er altså bare Microsofts egen klient som slutter å fungere i april, skriver PC för Alla.

For å gjøre overgangen til Skype så smidig som mulig vil brukere kunne logge inn i Skype-klienten med sine Windows Live Messenger-brukeropplysninger. De som bruker Messenger-klienten fra Microsoft skal også få servert en påminnelse i form av et banner om at de burde installere Skype. Klikker du på dette banneret vil Skype installeres og Messenger fjernes fra maskinen.

Skype finnes i dag for Windows, Mac, iOS, Windows Phone, Android og snart BlackBerry. Skype ble kjøpt opp av Microsoft i 2011.