Forløser kreativiteten

Forløser kreativiteten

ÅRETS IT-PRODUKTER: Digitale tegneplater kommer i mange fasonger og prisklasser. Intuos fra Wacom hører til i toppskiktet.

Et Wacom-brett forvandler Painter eller Photoshop fra bildebehandling til kreativt verksted. Særlig Corel Painter -- som følger med i redusert versjon -- byr på realistisk opplevelse av tegneredskap mot ulike typer papir. Wacom-pennen oppfører seg fullstendig naturtro fordi både trykk, hastighet og helningsvinkel påvirker hvordan streken eller malingen formes på det digitale papiret.

Intous kommer i størrelser fra A6 og oppover, vårt testeksemplar var i A5-format, som i alle fall til vårt bruk var stort nok. Med en oppløsning på 5.080 punkter per tomme og 1.024 nivåer av trykkfølsomhet snakker vi om et presisjonsverktøy som bør kunne tilfredsspille den mest kresne. De programmerbare funksjonsknappene byr blant annet på skyvekontroller for zoom, skrolling og rotering.

I tillegg til de åpenbare fordelene et naturlig tegneredskap gir i foto- og tegneprogrammer, kan andre også nyte godt av et forbedret og mer ergonomisk styreverktøy. For eksempel kan sideproduksjon, musikkbehandling og 3d-konstruksjon, for ikke å nevne dataspill, få en helt ny dimensjon dersom man velger å styre programmet med tegnbrett og datapenn.

Intuos 3 i A5-størrelse koster ca 3.300 kroner. Wacom har for øvrig også gode, alternative produkter i en lavere prisklasse (Graphire).