- Fornøyd med kabeltilknytning

Til tross for at mange har trådløst nett hjemme, maser få i Reitan-gruppen om trådløst på jobben.
Reitan Handel, sammenslåingen av Rema og Narvesen, har hatt trådløst lokalnett på møterommene i ett år. Men etterspørselen etter trådløst andre steder i organisasjonen har ikke tatt av.

-- Trådløst er fortsatt bare et supplement. Det er kjekt å ha på møterom og hjemme, sier avdelingssjef Terje Eriksen i Aureus Data som drifter dataløsningene i Reitan-gruppen.

Det er opp til hvert enkelt av de 35 Reitan-selskapene å bestemme om og når nye løsninger skal innføres. Ifølge Eriksen gjør sikkerhetsproblematikk at mange er skeptiske til radiobaserte løsninger skal innføres. Prisen gjør at mange prioriterer andre ting når budsjettene skal settes opp.

-- Trådløst koster, sier Eriksen.

I den svenske delen av konsernet er det annerledes. Der er trådløse løsninger i mye større grad innført. Det henger sammen med at svenskene var tidligere ute med bærbare pc-er. Her i landet har trådløst i første rekke bllitt tatt i bruk på hjemmekontoret. Av Reitan-konsernets 140 vpn-løsninger hjemme hos ansatte, er halvparten satt opp med trådløs kommunikasjon. Men heller ikke det har ført til et rush av ansatte som vil ha trådløst på jobben.

-- Jeg er overrasket over at det ikke har vært mer etterspørsel fra dem som har trådløst hjemme. For det er jo ingen tvil om at det er ganske kronglete å gå fra trådløst hjemme til kabel på jobben, sier Eriksen.

På Reitans gigantiske lager på Lillestrøm er imidlertid trådløse soner i full drift. Pc-ene som står i truckene er utstyrt med trådløs kommunikasjon, noe som gjør at sjåførene sparer tid og slipper unødvendig kjøring.