Første harddisk med 16 MB-buffer

Første harddisk med 16 MB-buffer

Til høsten vil de første harddiskene med en buffer på 16 megabyte på være på markedet.

De nye SATA-harddisker i MaXLine III-serien, som i dag ble lansert, er laget for å holde en standard på en million timers MTTF (gjennomsnittlig tid til svikt).

Takket være nye SATA II-funksjoner som Native Command Queuing (NCQ), en kapasitet på opptil 300 GB og 7200 omdreininger per minutt er harddiskene ideelle for å tilby kostnadseffektiv lagring for midline- og nearline-applikasjoner, det vil si for eksempel disk til disk-lagring og Fixed Content-lagring (FCS).

Klart for nye RAID

En annen ny funksjon er hotplug, som gjør at kunder som bruker RAID (datalagring på flere sammenkoblede harddisker) eller andre lagringsområder, får bedre fleksibilitet når en SATA-harddisk må legges til eller oppgraderes mens systemet er i drift.

-- Applikasjoner som krever SATA-harddisker i bedriften, øker etter hvert som bedriftene blir stilt overfor et endeløst regelverk med krav om stadig lengre lagring av data. SATA II-funksjonene med Native Command Queuing øker ytelsen betraktelig ettersom applikasjonene kan arbeide parallelt, sier Brian Garrett i Enterprise Storage Group.

Maxtor MaXLine III-harddiskene gjennomgår for tiden testing og beregnes å være leveringsklare i tredje kvartal i år.