Første HD DVD-spiller i butikken

Første HD DVD-spiller i butikken

Toshiba har nå sluppet sin første HD DVD-spiller i Japan.

På fredag kunne japanerne før første gang finne en dedikert høyoppløselig videospiller i elektronikkbutikkene. Toshiba HD-XA1 er den mest avanserte HD DVD-spilleren som ble vist frem på CES-messen i Las Vegas i Januar, og den selges nå for 110.000 Yen (6.153 kroner).

 

I USA vil den koste 800 dollar (5.266 kroner) når den dukker opp sener denne måneden. Her vil det også dukke opp en rimeligere utgave ved navn HD-A1 med en prislapp på 500 dollar (3.290 kroner). Toshiba forklarer de ulike prisstrategiene med at Japanske konsumenter er mer ivrige etter å være tidlig ute.

 

Forskjellen mellom de to spillerne er at den dyreste utgaven er utstyrt med fire digitale signalprosessorer. Begge er imidlertid i stand til å gjengi signaler med en oppløsning på 720p og 1080i via en HDMI-kabel.

 

Begge skal også kunne oppskalere innhold fra dagens DVD-format og levere et skarpere bilde på en HDTV. Begge støtter også en rekke ulike lydformater, inkludert Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS og DTS HD.

 

Toshiba skal i første omgang produsere rundt 2.000 modeller i måneden, men produksjonen skal opp på et vesentlig høyere nivå, siden selskapet forventer å selge mellom 600.000 og 700.000 enheter i løpet av 2007.

 

Ikke regionkoding

Er du tidlig med å handle risikerer du at HD DVD på lengre sikt blir forbigått av Blu-ray-formatet. Fordelen er imidlertid at Toshiba HD-XA1 ikke er utstyrt med regionkoding.

 

Det betyr at den kan spille av HD-DVD plater som er kjøpt hvor som helst i verden. Avgjørelsen om det blir regionkoding for HD DVD skjer ikke før om flere måneder.  

 

Mer informasjon finner du her.