Første søksmål fra SCO

Første søksmål fra SCO

SCO planlegger nå sitt første søksmål rettet mot bedrifter selskapet hevder har benyttet Linux basert på beskyttet Unix-kode.
SCO har det siste året ertet på seg mektige fiender, blant annet IBM, Red Hat og Novell som anklages for å ha benyttet Unix-kode eid av SCO i sine Linux-produkter. Det har falt hele åpen kildekode-miljøet hardt for brystet.

Nå ruller sirkuset videre.

I mai i fjor sendte SCO ut brev til 1.500 av de største selskapene i verden. I brevet ble det truet med søksmål hvis ikke selskapene betalte lisens til SCO for Linux-koden de benyttet. Etter å ha fått hjelp av et konsulentselskap til å finne de mest åpenbare kandidatene for et søksmål, har nå SCO bestemt seg for hvem de skal gå etter først.

SCO hevder søksmålet kommer til å bli registrert i dag, men vil ikke gå ut med hvem det gjelder. Til sammen skal det dreie seg om en "håndfull" kandidater selskapet kommer til å forfølge rettslig.

Grunnlegger av the Open Source Initiativ, Bruce Perens, har imidlertid liten tro på at SCO vil nå frem med noe som helst.

- Hvis du prøver deg på et selskap på den måten - spesielt et Fortune 1.000-selskap som har svært mange flere advokater enn SCO - har det en tendens til å gå skikkelig ille. SCO kan forvirre så mange som de vil. Selskapet kommer uansett til å gå konkurs. De kan ikke vinne disse søksmålene, slår han fast overfor IDG News.