Forstørrelsesglass på tommelfingeren

Forstørrelsesglass på tommelfingeren

TEST: Rullehjulet på denne musen har tilt-funksjon, men funksjonen er begrenset.
Siden denne lille reisemusa fra Microsoft mangler knapper for neste og forrige side, hadde det vært fint å legge dette inn på selve rullehjulet. Det meste ved denne musa kan nemlig konfigureres og endres i kontrollpanelet, og du kan til og med legge inn programspesifikke funksjoner på de tre hovedknappene.

Når man bikker rullehjulet til høyre eller venstre kan du bla vannrett i store dokumenter, for eksempel store Excel-regneark eller bildefiler. Dette fungerer også i Photoshop, men ikke i InDesign som har sin egen, innebygde funksjon for dette. I Explorer ville jeg gjerne kunne bla til forrige eller neste web-side, men det kan man altså ikke med denne musen.

Zoome-knappen er en god idé som fungerer dårlig i praksis. Vi blir litt sjøsjuk når vi zoomer, fordi bildet flytter seg med musepekeren hele tiden. Jeg ville heller at det forstørrede bildet fyller hele skjermen og står stille til man zoomer ut igjen. (Pussig nok fungerer zoomfunksjonen akkurat slik jeg vil ha det på en Macintosh-maskin).

Mottakerenheten passer i et spor i musa og fungerer som avknapp.