Forsvaret kuttet telekabel

En metallplugg i bakken gikk rett inn i en stor telekabel.

Ved et uhell kuttet Forsvaret en av telekablene i Sør-Troms. Uhellet skjedde i området Lapphaugen ved 11-tiden søndag formiddag. Kabelen ble reparert mandag morgen kl 0700, skriver Forsvaret i en pressemelding.

Et svensk sambandselement, som deltar på øvelse Cold Response, forårsaket bruddet i det de skulle etablere en mobil antenne. En metallplugg i bakken gikk rett inn i en stor telekabel, og rammet store deler av Forsvarets samband, samt en hel del sivile abonnenter i Sør-Troms.

- Dette må vi kunne kalle maks uflaks. Sjansen for at noen skulle treffe akkurat denne kabelen er nærmest lik null, men viser likevel hvor viktig det er å ta høyde for alle eventualiteter. Da uhellet først var ute oppdaget Forsvarets IKT-teknikere det med en gang, og kunne sammen med Telenor gå i gang med reparasjonene straks. Det er vi veldig fornøyd med, sier pressetalsmann for Cold Response, kommandørkaptein Thom Knustad.

Cold Response er Forsvarets største og viktigste øvelse. Den samler over 10 000 deltakere fra 11 nasjoner, og finner sted i Sør-Troms og nordre Nordland. Store sjø-, luft- og landstyrker deltar.