Forsvaret overtar 50 Siemens-ansatte

Forsvaret overtar 50 Siemens-ansatte

50 medarbeidere fra SBS har akseptert ansettelsestilbud fra Forsvarets Logistikkorganisasjon, Informasjons- og kommunikasjonstjenester (FLO/IKT).

Forsvaret og Siemens Business Services (SBS) har en dialog i avslutningen av FISBasis-kontrakten innen 31.12.06, skriver selskapet i en pressemelding.

50 medarbeidere fra SBS har akseptert ansettelsestilbud fra Forsvarets Logistikkorganisasjon, Informasjons- og kommunikasjonstjenester (FLO/IKT). Medarbeiderne begynner i FLO/IKT i de kommende månedene.

De som ikke ønsker å begynne i Forsvaret, eller ikke har fått tilbud, vil SBS forsøke å få innplassert i sin øvrige virksomhet.

Overtar ansvaret

Med ansettelsen av ferdig opplært personell får Forsvaret kompetente medarbeidere som kjenner FISBasis godt, og Forsvaret vil dermed kunne overta det operasjonelle ansvaret som planlagt. SBS unngår på sin side overflødig bemanning i påvente av nye kontrakter.

- Vi har vært opptatt av å finne en løsning som sikrer at FISbasis-plattformen til Forsvaret også fungerer godt etter 31. desember, og løsningen vi har kommet frem til ivaretar dette. Mange av våre medarbeidere fortsetter med utfordrende oppgaver i FLO/IKT, og jeg ønsker dem lykke til med ny arbeidsgiver, sier administrerende direktør Ove Guttormsen i SBS.

SBS vil ikke kommentere nærmere om prosessen.

Les også: Over 30 vil styre Forsvaret