Forsvarskontrakter for 400 millioner

Forsvarskontrakter for 400 millioner

Atea-sjef Steinar Sønsteby gleder seg over forsvarskontrakter for 400 millioner kroner.

Det nye samarbeidet ble offentliggjort i dag, og innebærer at Atea AS blir Kongsberg Gruppens nye leverandør av IKT-utstyr, logistikk- og konsulenttjenester.

Ifølge Steinar Sønsteby, administrerende direktør i Atea AS, er kontrakten et resultat av en langvarig strategi fra selskapets side.

-Vi har strebet etter å få til denne kontrakten, og det var en av grunnene til at vi etablerte oss på Kongsberg for to år siden. Det er spennende og morsomt at vi lyktes, uttaler han til IT-bransjen.

Ikke revolusjonerende

Sønsteby mener kontrakten ikke er revolusjonerende for selskapet som helhet, men at den er svært viktig for Ateas avdeling på Kongsberg.

- Det gir våre om lag femti ansatte ved Kongsbergkontoret en trygghet og forutsigbarhet, og en mulighet til å bygge videre kompetanse, sier han.

Ønsker utvidelse

Avtalen går over tre år, med mulighet for forlengelse med ytterligere to år. Den anslåtte årlige verdien er på hundre millioner kroner, og er en videreføring av en avtale mellom Kongsberg Gruppen og det oppkjøpte Atea-selskapet Kongsberg Systec.

Kontrakten inkluderer at Atea blir leverandør av logistikk- og konsulenttjenester, servere, klienter og infrastruktur til Kongsberg Gruppen.

Sønsteby satser på at avtalen vil utvides etter at den opprinnelige kontrakten går ut.

- Vårt mål er jo å gjøre en så god jobb at Kongsberg Gruppen vil ønske å fortsette samarbeidet, sier han.

Forsvarskontrakter for 400 millioner

Atea skal også levere IKT-løsninger til Forsvarets logistikkorganisasjon i en fornyet rammeavtale verdt 300 millioner kroner.

Les også: 300 millioner til Atea