Fortsatt minus i Ementor

Ementor omsatte for 933,5 millioner kroner i tredje kvartal. Det er en nedgang på 15 prosent i forhold til i fjor. Driftsresultatet havnet på minus 9,7 millioner kroner.
Ementor sliter fortsatt med fallende omsetning. I tredje kvartal falt omsetningen med 15 prosent i forhold til samme periode i fjor. Hittil i år beløper omsetningen seg til 3,229 milliarder kroner. Det er 21,4 prosent lavere enn etter tre kvartaler i fjor.

Bruttomarginen i tredje kvartal var på 42 prosent som er den høyeste noensinne for selskapet. Økningen skyldes en høyere tjenesteandel av omsetningen.

Produktmarginen er redusert fra 13,5 prosent i andre kvartal, til 11,8 prosent på grunn av et svakt kvartal i Danmark og Finland, skriver selskapet i en børsmelding.

Driftskostnadene landet på 401,6 millioner kroner i tredje kvartal. Det er en reduksjon på 27,4 millioner kroner i forhold til samme periode i fjor, og en reduksjon på 78,9 millioner i forhold til andre kvartal.

Selskapet melder at annonserte tiltak for å redusere kostnadene begynner å få effekt.

Driftsresultatet etter alle avskrivninger (EBITA) er forbedret fra minus 24,8 millioner i andre kvartal til minus 9,7 millioner i tredje kvartal. Driften i Danmark, Sverige og Finland forbedret seg i forhold til forrige kvartal, mens Norge rapporterer en svak nedgang.

Fremover regner styret i selskapet med at Ementor vil styrke sin posisjon som et it-tjeneste-selskap til tross for marginal vekst i det generelle markedet andre halvår 2003.