Fortsatt nazi-symboler i Office

Fortsatt nazi-symboler i Office

Microsoft har problemer å kvitte seg med hakekors i tegnsettet til selskapets Office-programpakker.

I desember ble det oppdaget hakekors i tegnsettet Bookshelf Symbol 7 som følger med Microsofts kontorpakke Office. Verdens største programvareselskap skyndte seg med å forklare at det hele var en misforståelse og at nazi-symbolene skulle fjernes i nye oppdateringer.

Om Microsoft var for mye opptatt med virustrøbbel og kodelekking er usikkert, men selskapet har ikke fått til å slette hakekorset fra tegnsettet. Symbolet som naziene brukte i 2. verdenskrig finnes også i nye oppdateringer av Office.

Microsofts sier nå at det på nytt har gått noe feil med prosedyrene som skal luke bort "potensielt støtende tegn". Microsoft har overtatt hele tegnsettet Bookshelf Symbol 7 fra en japansk leverandør.

Hakekorset vekker sterke følelser for mange i Europa, siden det ble brukt av nazistene i 2. verdenskrig. Men hakekorset også et gammelt symbol for Buddhas fot eller fotavtrykk, og ble brukt i oltidskulturene i Mesopotamia, Skandinavia, India og Amerika. I flere asiatiske land som Kina og Japan er symbolet fremdeles i bruk.