Fortsatt nedtur for Sun

Omsetningen til Sun Microsystems falt åtte prosent i tredje kvartal. Salgsvikten er først og fremst knyttet til selskapets dyreste server-produkter.
Suns omsetning i tredje kvartal (selskapets første regnskapsperiode i 2004 på grunn av avvikende regnskapsår) endte på 2,5 milliarder dollar. Det er en nedgang på åtte prosent sammenlignet med samme periode i fjor og bidro til et samlet tap på 286 millioner dollar.

Det er produktsalget i Sun som svikter. Omsetningen fra denne virksomheten har falt 13 prosent siden i fjor, ettersom markedet for Suns største og dyreste servere har skrumpet inn.

Selskapets virksomhet innen lagring og tjenester er imidlertid voksende. Dette har likevel ikke vært nok til å stoppe den negative trenden som har rammet Sun. Selskapets kvartalsomsetning for tre år siden var oppe i fem milliarder dollar. Nå er den altså halvert.

-- Jeg tror markedet for de dyreste serverne vil komme tilbake i løpet av et par år når neste generasjon av Solaris kommer. Vi mener server-konsolidering vil drive en en utvikling mot større maskiner, men det vil ta litt tid, sier toppsjef Scott McNealy ien kommentar til resultatet.