Fortsatt røde tall i Bane Tele

Fortsatt røde tall i Bane Tele

Mandag vil Bane Tele-direktør Matthias Peter legge fram et resultat for 2003 som viser at fastlinjeoperatøren har røde tall på bunnlinja. Han sier de vil gå i pluss til høsten.
GOLSFJELLET: Bane Tele omsatte for 550 millioner kroner i fjor og har forbedret resultatet med 120 millioner kroner. Dette kom fram under et foredrag administrerende direktør Matthias Peter holdt under Norsk Teleforum, som nå arrangeres på Storefjell Resort Hotell.

-- Vår største utfordring er at vår statlige eier har utstyrt oss med kun 10 prosent egenkapital, sa Peter til forsamlingen.

Mye gjeld

Til Computerworld sier Peter at det som tynger det statseide bredbåndselskapet er tung gjeldsgrad. Han vil ikke fortelle hvor stort underskuddet er for 2003. Dette vil bli offentliggjort etter generalforsamlingen på mandag ettermiddag.

-- Vi er nå i forhandlinger med Jernbaneverket om å kutte navlestrengen til mora. Vi ønsker å stå på egne ben, samt å få gjort noe med gjeldsituasjonen. Dette må ryddes opp i og er en forutsetning før selskapet eventuelt kan selges til en annen aktør. Som du vet er det signalisert fra Bredbåndsalliansen at de er interessert i å overta selskapet. Men det er ikke gitt at det blir disse som kjøper oss. Det er til sammen ti norske og nordiske aktører som har vist sin interesse for å kjøpe Bane Tele. Hvem disse er, vil jeg ikke kommentere, sier Matthias Peter

-- Er en av interessentene svenskfinske TeliaSonera? Etter at de solgte seg ut av fastlinje-businessen i Norge, er de kun representert her med mobilselskapet Netcom.

-- Det vil jeg ikke kommentere. Det får du spørre dem om, sier Bane Tele-sjefen.

-- Er det ikke naturlig at TeliaSonera vil velge Bane Tele ettersom dere allerede drifter datacom for dem i Norge?

-- Som sagt, jeg vil ikke kommentere hva som er naturlig eller ikke. Men det er riktig som du sier at vi har oppdrag for dem. Dette er ting som vi 8arvet8 fra Enitel, sier Peter.

Salgs- og markedsdirektør Erlend Sogn sier at selskapet nå er inne i en god vekstperiode, og viser til at de har en økning innen ip-telefoni på hele 300 prosent.

-- Vi har i dag totalt 1.500 kunder, som er noe mindre enn i fjor, sier Sogn.