Fortsatt singel

Fortsatt singel

- Stol på teknologien gutter. Stol på teknologien gutter.
Dette var min klare melding til kompisene på lørdag. Det var en litt annen lørdag enn vi var vant til. Jo da, det var lørdag, det var tidlig kveld og vi var samlet en hyggelig liten gjeng med håp i blikket og damer i tankene. På den måten var det ikke noe nytt og vi var vel på linje med svært mange andre unge menn i alle verdens land.

Det var noe rart. Det var en ladet stemning. Nesten litt elektrisk. Noe var på ferde - noe rart som vi ikke helst visste hva vi skulle tro om.

På bordet var det øl og musikken var høy. Det var noe annet på bordet også. En datamaskin. For første gang hadde jeg slått på maskinen en lørdagskveld. Der så vi profiler av jenter.

Vi skulle treffe jenter som hadde registrert seg gjennom en nettside. Egentlig ikke noe nytt det heller. Dagbladet skrev forrige dagen om at hele 500.000 nordmenn hadde lagt seg ut med en profil om seg selv på nettet. Men denne gangen var det en datamaskin som hadde regnet ut hvem vi passet best med og hvem vi skulle møte.

Bestekompisen min hadde brukt mest tid på tjenesten. Han hadde finklikket på alle spørsmålene for å maksimere scoreprosenten hos jentene. Hans tese var at da ville de bli mye mer interessert i han fordi matchprosenten var så høy. Vi andre var litt usikker på dette. Men vi var nok misunnelige på at han hadde klart å score så høyt hos så mange jenter. På nettet i alle fall.

Jeg hadde jo snakket med utviklerne bak tjenesten og følte at jeg hadde litt å fare med: - Stol på teknologien gutter. Stol på teknologien gutter, var mitt råd.

Etter å ha drukket oss til mote (litt mindre enn vanlig ) vi ville jo ikke gjøre et slett inntrykk) kom vi vel på plass. Vi ble loset gjennom en liten teknologiportal. Skikkelig tøft. Vi ble tatt bilder av og sms-koder ble registrert.

nn Så ble det delt ut ark til hver enkelt med bilder av de damene som maskinen hadde regnet ut at vi burde treffe. Som sagt så gjort. Sjekkefrasen ble en litt annen enn den pleier:

- Æhh, hei. Maskinen mener det er stor sannsynlighet for at vi er et bra par.

- Hallo? Det kan bare være en i databransjen som mener noe sånt. Hva med å bli kjent først?