Fortsatt vekst i pc-salget

Analyseselskapet IDC spår tosifret økning i pc-salget verden over i 2004 og 2005. Dette på tross av kraftig vekst i 2003.
Eksperter trodde ikke økningen i pc-salget kunne ville kunne måle seg med veksten i 2003, på 11,7 prosent. Nå spår IDC imidlertid en vekst i inneværende år på 11,4 prosent og 11,2 prosent i 2005. Verdens pc-salget er i følge IDC i godt driv.

-- Dette er ikke den type vekst vi hadde på slutten av 1990-tallet, men veksten er ganske sunn, sier Roger Kay som er analytiker i IDC.

Etter 2005 er pc-salget forventet å roe litt ned. Frem mot 2008 forventer IDC en årlig økning i antall solgte pc-er på åtte prosent.

I følge IDC er det interessen, både blant bedrifter og forbrukere, for bærbare maskiner og trådløs teknologi som driver utviklingen. Kay sier til IDG News Service at bedrifter i USA og Vest Europa er blitt svært opptatt av de trådløse mulighetene. Men at de også er bekymret for sikkerheten på egne systemer da de ansatte også benytter seg av trådløs tilkobling på sine hjemme-pc-er.